„550 лири ми е увеличението на пенсията. А 600 лири

...
„550 лири ми е увеличението на пенсията. А 600 лири
Коментари Харесай

Наш изселник избухна: Ердоган съсипа Турция

„ 550 лири ми е нарастването на пенсията. А 600 лири ми е сметката за ток. Никога не сме получавали такава сметка, невероятно е. Как ще го живеем този живот ние? Още не бях получил нарастването, а към този момент си го бяха взели назад. Това помощ ли е? “.

Това са думи на наш преселник в Турция, пенсионерът Кемал Шакиролу, представен от „ Свободна Европа “. Сметката му за ток е една четвърт от новата пенсия от 2 550 лири.

Представя се като момчилградчанин, на 62 години, женен за " добра жена ", татко на две деца и дядо на две внучета. Идва в Турция през 1990 година, откакто е претърпял насилствената промяна на имената в комунистическа България.

„ Дойдох без никакви пари, никакви познати тук и с нито един бял косъм. Сега имам триетажна къща, доста другари и целият съм прошарен “, шеговито споделя Кемал и внезапно се натъжава.

„ Единственото ми забавление е в кварталното кафене с другари. Ми то чаят към този момент е 5 лири. Може ли на един чай да се стои на раздумка или игра на карти? “

„ Преди идването на настоящия президент, т.е. допреди 20 години, единствено с една седмица работа купувах храната за целия месец на фамилията. Оставаха пари за заделяне. Къща построих. С появяването на Ердоган всичко потегли обратно. И се вижда до каква степен стигнахме. Накрая ще си отида в Момчилград, ще си купя крава и ще си виждам градината “, заканва се пенсионерът.

„ Ердоган не дава да се стачкува, следи обществените мрежи и хората, неприятна дума не дава да се каже за него. Но мен не ме е боязън. Изразявам си мнението ясно и на всички места. Този човек унищожи Турция. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР