55% се съгласяват, че в темата с апартаментите на Цветан

...
55% се съгласяват, че в темата с апартаментите на Цветан
Коментари Харесай

Галъп: За първи път повечето българи смятат, че БСП ще спечели евровота

55% се съгласяват, че в тематиката с жилищата на Цветан Цветанов и други има и честен, и законов проблем, 17% намират най-много законов проблем, 14% намират единствено честен проблем, а 6% не намират проблем. 87% считат, че оставката на Цветанов не взема решение казуса, 6% - че го взема решение. Останалите се двоумят. Данните са от експресен, самостоятелен сондаж на Галъп интернешънъл, който следи мнението по значимите тематики от последните седмици, оповестява " Гласове ".

``
реклама



На този декор, за първи път тези, които считат, че Българска социалистическа партия може да завоюва повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, застигат и надвишават тези, които не считат по този начин. 45% считат, че това е допустимо, 40% – че не е допустимо, а останалите се двоумят. Следващи талази на сондаж ще покажат дали това е трайна наклонност, или е резултат на моментната фотография.

Подобно е съотношението сред тези, които се съгласяват с това, че отговорен за този модел е самият Борисов, и тези, които не считат по този начин. Това е в синхрон с обстоятелството, че повече от 1/3 от евентуалния електорат на ГЕРБ в сондажа е обезверен в желанията си да гласоподава и в този момент за тази партия. Явно въздействието на продължаващия скандал е съществено.

По другата тематика от последните седмици, 77% от запитаните не утвърждават да се опрощават задължения на вероизповеданията. 13% са на противоположното мнение и декларират своето утвърждение, а 10 на 100 не могат да преценяват. Това демонстрира, че решението тази концепция да се преразгледа и уточни е било в вярна посока, съгласно българите.



През цялата година „ Галъп интернешънъл “ ще следи и обобщаващи въпроси, отдадени на трийсетата годишнина от началото на демократичните и пропазарни промени у нас. В годината на избор на нов основен прокурор става значим и въпросът кой от основните прокурори се е справил най-добре с работата си, съгласно българите. Въпреки слабата осведоменост и обичаен негативизъм, въпреки всичко се следят и позитивни оценки, като най-вече такива събира актуалният основен прокурор – Сотир Цацаров, посочен от 21%. Борис Велчев се е справил най-добре с работата си съгласно 16 на 100 от запитаните. Иван Татарчев – показват 7%, а 5% избират Никола Филчев.



Причината за подобен вид данни евентуално идва и от тематики, получили необятна гражданственост, като, да вземем за пример, битката с контрабандата. 45% от запитаните виждат действителен прогрес в битката с контрабандни цигари у нас и го регистрират като позитивен факт. Според 19 на 100, обаче, няма действителен прогрес и данните са опит да се прикрие действителността. Висок е и процентът на хората, които се двоумят – 36 на 100.



По всичко проличава, че тематиките, свързани с престъпност, корупция и така нататък стават все по-важни за обществото. „ Галъп интернешънъл “ ще продължава задълбочено да следи такива тематики. Онова, което би могло да навреди на имиджа на вътрешните работи и сигурността, явно са хрумвания, като тази за юристите и ДАНС. Мнозинството от 69% от българите са на мнение, че юристите в страната би трябвало да са изцяло самостоятелни от властта и да пазят ползите и тайните на клиента си. 19 на 100 от запитаните са на противоположното мнение и поддържат концепцията юристите да станат на процедура сътрудници на ДАНС и да рапортуват за случаи, засягащи националната сигурност. Останалите 12% се двоумят.



Сондажът е извършен на 3 – 5 април измежду 801 души на територията на цялата страна. Абсолютното оптимално отклоняване е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души. Сондажът употребява панелна методика, която обезпечава оптималната представителност на данните. Възложено, извършено и финансирано от " Галъп интернешънъл ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР