55 са допуснатите кандидати, които щурмуват вакантните постове за школски

...
55 са допуснатите кандидати, които щурмуват вакантните постове за школски
Коментари Харесай

Съдени и бити напират за школски директори в Пловдив

55 са позволените претенденти, които щурмуват вакантните постове за ученически шеф в 29 учебни заведения в Пловдивска област. Само един от деклариралите присъединяване не е позволен заради липса на документ от наложителния набор. Така от борбата отпада Михаил Казанджиев, който бе специалист по география и зам.-кмет на регион „ Южен ”, а в този момент преподава философия в Математическата.

Допуснатите ще премерят познания в писмен тест на 21 ноември в Националната комерсиална гимназия. Предварително на уеб страницата на РУО бе разгласен лист с близо 40 документа, които касаят образованието и би трябвало да се познават съвършено от претендентите. Те ще отговорят на 50 въпроса за установяване равнището на общата им подготвеност. В третия кръг пред 5-членна комисия претендентите ще трябват да покажат също професионална подготовка, организационни, отзивчиви и административни качества. За първи път тази година в журито ще участват и представители на Обществените препоръки на учебните заведения, за които се борят претендентите.

Най-голяма конкуренция се чака за овакантеното място на Ивайло Старибратов, който напусна директорския пост в Математическата при започване на тази образователна година, както и за мястото на Вихра Ерамян отпред на ЕГ „ Иван Вазов ”, за което и самата тя кандидатства.

Бившият учител по информатика в МГ и сегашен специалист по професионално обучение в РУО - Веселина Карапеева, е измежду евентуалните любимци за шефския пост в Математическата. Съперници са две от актуалните зам.-директорки - Ирена Душкова и Гергана Петрова. В състезанието се включва и основният преподавател по химия от МГ Мария Баракова - първият учител по химия и запазване на околната среда от Пловдив, взел участие в квалификационен курс в ЦЕРН. Временно изпълняващият длъжността Алина Сомова не е подала документи.

Оспорвана ще е борбата и за ОУ “Душо Хаджидеков ”, чийто някогашен шеф Георги Стефанов бе арестуван още година след пенсионна възраст отпред на учебното заведение, до момента в който се уталожат пристрастеностите след сливането с ОУ „ Георги Бенковски ” и се изравнят изискванията и качеството на преподаването в двата корпуса.

Впечатление в листата на позволените прави някогашната шефка на Дома за деца, лишени от родителска грижа „ Таню челник ” в Асеновград - Весела Симеонова. Името бе забъркано в скандал с обвинявания, че е заключвала деца в продължение на дни. След дълъг правосъден развой тя бе приета за отговорна и оправдана на последваща инстанция, като Върховният съд я възвърне на поста. След закриването на Дома бе шеф на Център за специфична просветителна поддръжка, който също бе преобразуван. В момента управлява школото в с. Боянци.

Друго име, към което в годините имаше кавги, е на Мария Чулова - преподавателката по британски, която бе бита от възпитаници в ПГХТТ, а видеото бе публикувано в обществените мрежи. После името бе употребявано в опит за интернет измами посредством разпратени подправени имейли. Чулова бе забъркана и в разтърсванията в Общинския детски комплекс по времето на Атанас Куртенков, откъдето бе уволнена, а след това - възобновена от съда. В момента преподава британски там.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР