55% от българите приготвят зимнина, сочи проучване на социологическа агенция

...
55% от българите приготвят зимнина, сочи проучване на социологическа агенция
Коментари Харесай

Черно на бяло: Ето с колко буркани с туршии и мезета борим империализма

55% от българите подготвят зимнина, сочи изследване на социологическа организация "Тренд ".

83% показват, че употребяват домашно приготвени артикули, тъй като считат, че са по-качествени от тези в магазина.

Близо 2 млн. и 200 хиляди българи (53%) дават отговор, че употребяват домашни алкохолни питиета. 51% от българите показват, че са взели участие в бране/ събиране на годишна продукция.

Близо всеки пети е взимал присъединяване във варенето на домакински алкохол, а 660 хиляди сънародници (12%) - в коленето на прасе.

От проучването излиза наяве, че най-често употребяваните домашни артикули са туршия с 32%, компоти – 28%. Зеленчуците/ зеленчукови консерви – 25%.

Сред желаните домашни артикули от българите са още лютеница, сладко, кисело зеле, ракия, месо, яйца, млечни артикули и така нататък

С повишаването на възрастта се усилва делът на хората, които вземат участие в тези процеси. 81% от живеещите в селата показват, че вземат участие в отглеждането/ приготвянето на домашни артикули. В столицата този дял е 25%.

Отново в подтекста на качеството на домашната храна, то 81% споделят, че употребяват домашно приготвена храна, тъй като знаят какво съдържа.

За близо две трети от българите потреблението на домашно приготвени артикули е обвързвана с обстоятелството, че излиза по-евтино. За 27% това не е определящ фактор.

76% употребяват домашни артикули, тъй като им припомнят за усета от детството. 12% не са съгласни.

55% от българите показват, че си подготвят зимнина, а 43%, че не си. Отново в селата и дребните градове делът на приготвящите е по-висок. В Столицата 33% показват, че си подготвят зимнина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР