55-килограмов тумор на яйчника е бил изваден от пациентка след

...
55-килограмов тумор на яйчника е бил изваден от пациентка след
Коментари Харесай

Извадиха 55-килограмов тумор от яйчника на жена

55-килограмов израстък на яйчника е бил изваден от пациентка след няколкочасова намеса. Жената е изписана в устойчиво положение след постоперативно лекуване. В медицинските издания се загатва за единствено още два сходни случая в света
65-годишна пациентка е доведена от околните ѝ за обзор в „ Майчин дом “без болки, само че със мощно издут стомах, който затруднява свободното ѝ напредване. Пациентката е споделила, че е забелязала първите промени още през 2010 година, само че в последните няколко години коремът ѝ нараства доста, което към този момент пречи на всекидневните ѝ занимания и на свободното придвижване без компаньон. След прегледа се открива, че проблемите са провокирани от гигантска туморна групировка,прирастнала към предната коремна стена на дамата. Спешно е образуван екип, воден от доктор Алън Начев и включващ доктор Весела Карамишева, доктор Светослав Йоров и доктор Николай Гешев, които се заемат с интервенция по премахване на туморното образувание. По време на оперативната консултация екипът заключва, че това е карцином на яйчника, който е растял постепенно в последните 8 години. При комплицираната намеса, траяла няколко часа, екипът на доктор Начев извежда от тялото на пациентката над 48 литра течност и отстранява напълно туморната групировка, като хистологичните резултати демонстрират, че става въпрос за злокачествено раково образувание. Постоперативният интервал, траял две седмици, също се оказва тежък за наблюдаващия екип и пациентката, защото големият размер на тумора е провокирал смяна в наляганията в организма и са приложени редица реаниматорни мероприятия с изключителна трудност от екипа на професор Силви Георгиев – завеждащ реанимацията на „ Майчин дом “, които безусловно избавят и връщат към живота 65-годишната жена.
" Този случай е извънредно необичаен и рекорден за територията на България. Поне ние не можахме да открием сходен проблем в литературна и интернет информация, като се изключи един подобен в Бразилия и един в Нигерия, по тази причина можем умерено да заявим, че данните ще провокират неспокойствие в света на медицината. От всички ракови болести, ракът на яйчниците е измежду постоянно срещаните, само че с помощта на положителната диагностика в последните години е съвсем невероятно да попаднеш на случай на подобен напредък. Изключително горделив съм от дейностите на екипа, който за следващ път потвърждава, че в „ Майчин дом “ работят най-хубавите експерти ", съобщи шефът на болничното заведение професор Иван Костов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР