55-годишният автомобилен пилот Кен Блок загина на 2 януари в

...
55-годишният автомобилен пилот Кен Блок загина на 2 януари в
Коментари Харесай

Нелепо! Моторна шейна погуби автомобилен пилот

55-годишният авто водач Кен Блок почина на 2 януари в Юта при случай с моторна шейна. Смъртта на известния играч беше доказана от отбора му Hoonigan Racing Division.

Според полицията в Уосач, случаят е станал към 2 часа следобяд локално време в местността Мил Холоу. Блок е карал моторната шейна по стръмен скат, по-късно се е преобърнал и шейната е паднала върху него. Спасителният екип е открил на място гибелта на Блок, вследствие на травмите при случая.

Кен оставя брачната половинка си Луси и три деца.



Американецът е създател на известната марка за обувки DC, а рали кариерата му стартира в Щатите през 2005 година. През 2010 Кен взе участие с по-сериозна стратегия в международния рали шампионат с Форд, а по-късно и в международния раликрос шампионат от 2015, като преди този момент кара и в американския Глобъл раликрос шампионат от 2012.

За последно Блок се състезава в американския рали шампионат през 2022, където се бори до последно за купата, само че остана втори.

Американецът натрупа международна популярност с гимхана клиповете, в които показва необикновен надзор над автомобила и зрелищни осъществявания.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР