55-годишен водач беше признат за виновен в това, че на

...
55-годишен водач беше признат за виновен в това, че на
Коментари Харесай

Осъдиха водач, блъснал пешеходка във Варна

 55-годишен лидер беше приет за отговорен в това, че на 6 октомври 2018 година, при ръководство на лек автомобил във Варна, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като при доближаване към пешеходна пътека не спрял и не пропуснал стъпила на пътеката жена. Пътнотранспортното произшествие става по обяд във Варна, на контролирано със светофарна уредба кръстовище на бул. " Сливница “ и ул. " Отец Паисий “, оповестиха от пресслужбата на съда.

Тестването на лидера с дрегер за алкохол на местопроизшествието и взетата му кръвна проба са негативни. В резултат на пътния случай на пешеходката е била породена междинна телесна щета, изразяваща се в счупвания на низък крак, обусловили трайно усложнение в придвижването му за интервал от към  4-5 месеца.

Подсъдимият е дееспособен лидер с чисто правосъдно минало. Деянието е осъществено по несъобразителност. Районен съд – Варна го призна за отговорен за осъщественото закононарушение по член 343, алинея 3, б. " а “ от Наказателния кодекс, като му наложи наказване от една година отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години, считано от влизане на присъдата в действие. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от една година. Направените разходи по делото също са в тежест на подсъдимия.

Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред ВОС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР