55 години след смъртта на фюрера конспиративните теории за неговото

...
55 години след смъртта на фюрера конспиративните теории за неговото
Коментари Харесай

Тайното досие на КГБ за смъртта на Хитлер

55 години след гибелта на фюрера тайните теории за неговото бягство от бункера в Берлин не стопират да се появяват. Причината за това е в неналичието на телата на фюрера и Ева Браун. Къде са отишли техните тела, проверява Бризар в материал, оповестен във "Фигаро ".

Единствено Съветския съюз е имал достъп през всичките тези години до тайната. руските войски първи влизат в столицата на Райха, завладяват бункера на Хитлер. Но Москва мълчи, дори след разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Едва през 2000 година част от свръхсекретните архиви на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са оповестени за открити.

Малко по-късно на една от обичайните изложения в Москва под надпис "Агонията на Третия Райх. Възмездието " е показан овъглен откъс от череп с отвор от патрон. Официално бе оповестено,че това е част от черепа на Хитлер.

И след още две години на издаване на позволение за достъп до архивите, идващ отвод, разтакавания и пречки от страна на съветската администрация, през 2017 година Бризар, дружно със правосъден специалист е позволен до до Държавния списък на Русия.

В зданието на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на "Лубянка " в Москва, през днешния ден централа на ФСБ, те са получили достъп до челюст, която евентуално е принадлежала на Хитлер. правосъдният специалист е сравнил зъбите по челюстта със фотоси от зъболекарския картон на фюрера. по този начин стига до извода- това в действителност е челюстта на Адолф Хитлер. Става известно, че на Сталин още през май 1945 година е бил наясно, че руското контраразузнаване е прибрало останките на фюрера и ги е погребало в немския град Ратенов.

Въпреки това, на съюзническата конференция през юли-август 1945 година в Потсдам, Сталин е загатнал на Чърчил и Труман, че не е изключено Хитлер да е избягал в Южна Америка или Япония. След това английски и американски сътрудници търсят Хитлер по целия свят, а единствено Сталин е знаел истината. Вероятно още тогава е усещал задаващата се Студена война с някогашните си съдружници, с цел да си разреши такава подигравка над тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР