549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

...
549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни
Коментари Харесай

549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, починала е 90-годишна жена с вируса

549 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През днешния ден са потвърдени още 8 нови случаи, като всички те са в София. Лабораториите не престават да работят.

201 са лицата с доказан COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия. 26 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 6 април: 313 от записаните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 236 на дами. Средната възраст на лицата, при които е потвърдена коронавирусна зараза, е 47,7 години.

Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 при лица-медицински чиновници е 30 души.

Починалите лица, при които е открит COVID-19, са 22. Днес в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ е умряла 90-годишна жена. Пациентката е страдала от диабет, сърдечна непълнота, хронична обструктивна белодробна болест и други съпътстващи болести.

Министерството на здравеопазването изрича съболезнования на околните и фамилията на умрялата жена.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР