54% от българите се определят като хубави, а 72% от

...
54% от българите се определят като хубави, а 72% от
Коментари Харесай

Над 50% от българите се смятат за красиви

54% от българите се дефинират като хубави, а 72% от тях настояват, че са удовлетворени от себе си.

Данните са от провокативно проучване на " Галъп интернешънъл " за самочувствието, хубостта и полезностите.

Изводите от изследването са показани по време на полемиката " Такава, каквато съм " от серията диалози " Жени. Технологии. Време ", която се случва дружно с Женския конгрес за хрумвания.

60% от участниците в изследването считат, че за красивите всичко е по-лесно.

Една трета от българите се съгласяват с изказванието, че по-богатите хора наподобяват и по-красиви, само че две трети го отхвърлят. 22% пък считат, че хората с повече власт наподобяват по-красиви. 68% обаче са на противоположното мнение, останалите не могат да преценяват.

Интелектът притегля (72% от запитаните считат така; измежду висшистите процентът е по-висок), добротата приобщава (според 82% от българите). Увереността краси (79%). Артистичността е секси, мислят повече от половината от запитаните.

Според респондентите през днешния ден от ден на ден по хубостта посрещат и по мозъка изпращат.

Фитнесът става все по-голям (близо една трета дори считат, че е задължителен), телесният " ъпгрейд " също; че и голотата ( 70% се съгласяват, че облеклата през днешния ден са прекомерно разголени).

Даже 57% признават, че през днешния ден май е по-важно по какъв начин изглеждаш, а не какъв брой си интелигентен. 58% споделят, че за красивите хора всичко наподобява по-лесно.

86% от българите считат, че щастливите хора наподобяват добре. 57% напомнят, че " общоприетите " стандарти за хубост носят и контузии.

Според 87% от респондентите всеки има право да наподобява, както пожелае. Само 23% се съгласяват, че русите хора са по-принцип по-хубави.

Оказва се още, че 58% от хората у нас си признават, че се преценяват с публичното мнение. Жените и по-възрастните тук са повече. Логично, те са повече и в използването на средства за разкрасяване - 56% от дамите споделят, че постоянно използват козметични артикули. Процентът при мъжете е 36%.

Когато става дума за самоопределението " прекрасен ", мъжете обаче съвсем се изравняват с дамите. 55% от българките считат за себе си за хубави и съвсем толкоз - 53% - от българските мъже. Водещ аршин остава възрастта.

72% от българите пък са удовлетворени от себе си. Близо две към едно споделят " не всичко ми е наред ". Но пък цели 78% споделят, че са в мир със себе си.

Повече млади имат вяра, че всичко е наред. Но пък повече в мир със себе си са възрастните - нормалното възрастово разделяне на оптимизъм и мъдрост.

При покупката на козметика 14% споделят, че избират тази с натурални и органични съставки от природата.

Според проучването 18% дефинират Анджелина Джоли като най-красивата жена и 16% дефинират Ален Делон като най-красивия мъж. В класацията по хубост Невена Коканова е подкрепена от 15% от българите, Стефан Данаил също има този % утвърждение за най-красив мъж.

Невена Коканова и София Лорен са идоли на най-възрастните. Анджелина Джоли на най-младите. При мъжете Стефан Данаилов и Ален Делон са любимци на по-възрастното потомство , а на най-младото - Брад Пит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР