54 на сто от българите не искат предсрочни избори. Броят

...
54 на сто от българите не искат предсрочни избори. Броят
Коментари Харесай

Тренд: 54% от българите не искат предсрочен вот

54 на 100 от българите не желаят предварителни избори. Броят на тези, съгласно които е нужен ексклузивен избор, се е нараснал от 21 на 30% от декември предходната година. 

Това демонстрират данните на Изследователски център „ Тренд “ от изследване измежду 1007 души, извършено от 1 до 8 юли и финансирано от 24 часа. 

Оптимистичните настройки за бъдещето на България не престават да са преобладаващи - оптимистите са 48% против 40% песимисти. 



Малко над една четвърт чакат икономическото състояние да се усъвършенства в идната една година, до момента в който малко под една пета считат, че ще се утежни. Над 40% и максимален дял остават тези, които не чакат смяна в идната една година. Данните за упованията по отношение на виталния стандарт са изцяло сравними с тези за икономическото състояние в страната. И тук откриваме взаимозависимост по отношение на възрастта на респондентите, като тези сред 18 и 39 години са с най-оптимистични упования за икономическото състояние в страната и виталния си стандарт. 



Не се следи основна динамичност и в отношението на българите към главните партийни водачи. Сред тях Бойко Борисов остава с най-високи стойности на позитивно отношение (39%), следван от Красимир Каракачанов (36%) и Корнелия Нинова (28%). 

През юли Валери Симеонов съумява да повиши позитивното си отношение с 4% до 23 на 100, което евентуално се дължи на самодейностите му в последните месеци, които съумяват да задържат вниманието към него и неговата работа.

Волен Сидеров има 17% утвърждение, Христо Иванов 10%, Мустафа Карадайъ 9%, а Атанас Атаносов - 8 на 100. 

Лидерът на Воля Веселин Марешки получава 21% утвърждение, настояват от Тренд. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР