54-годишният основател на Amazon задмина и предишни постижения на Бил

...
54-годишният основател на Amazon задмина и предишни постижения на Бил
Коментари Харесай

Джеф Безос – най-богатият човек в историята

54-годишният създател на Amazon задмина и предходни достижения на Бил Гейтс, поправени с инфлацията, а също така има по-голямо положение от най-богатата фамилия

Рекордите на Джеф Безос надали изненадват някого, поради неконтролируемия напредък на чудовищно големия онлайн магазин Amazon

Състоянието на Джеф Безос, създател на фирмите Amazon и Blue Origin, както и притежател на The Washington Post, надвишава 150 милиарда $. Това го трансформира в най-богатия човек в актуалната история, изпреварвайки с $55 милиарда заемащия второ място съосновател на Microsoft – Бил Гейтс, отбелязва Блумбърг.

Възходът на Безос надали може да изненада някого, поради неконтролируемия напредък на чудовищно големия онлайн магазин Amazon. Между другото, в случай че Бил Гейтс не беше дарил част от благосъстоянието си (най-вече на фамилната фондация „ Бил и Мелинда Гейтс ”), положението му в този момент щеше да възлиза на към $150 милиарда
още по тематиката
Но анализаторите акцентират, че 54-годишният Безос задминава и предходни достижения на Бил Гейтс, поправени с инфлацията. Прагът от $100 милиарда, който Гейтс преодоля за малко през 1999 година в разгара на дотком балона, в този момент се прави оценка на към 149$ милиарда

С други думи, основният изпълнителен шеф на Amazon е по-богат от всеки различен човек в света – най-малко от 1982 година, когато Forbes разгласява първия си рейтинг на най-богатите хора.

Личното положение на Джеф Безос се усили тази година с $52 милиарда – това е повече от общото благосъстояние на Джак Ма, шефа на китайския съперник в онлайн търговията Alibaba Group Holding, считан за най-заможния човек в Азия. Освен това персоналното положение на Безос надвишава $151,5-те милиарда на семейство Уолтън, най-богатата династия в света.

„ Трудно е даже да си визиите тези суми ”, споделя Майкъл Коул, изпълнителен шеф на Cresset Family. „ Това са изумителни числа ”, добавя той.

Според отчет на Федералния аварийна система, 1% от най-богатите семейства в Съединени американски щати през 2016 година са направлявали 38,6% от благосъстоянието на страната, против 22,8% в ръцете за 90% от популацията. Миналата година Oxfam International откри, че повече от 80% от приходите се падат на 1% от международното население.

Информацията за благосъстоянието на Джеф Безос беше оповестена по едно и също време с началото на 36-часовите летни разпродажби „ Amazon Prime Day ”, стартът на които се трансформира в главоболие за най-големия онлайн магазин, заради неточности на уеб страницата и мобилното приложение.

Акциите на компанията, които доближиха рекордно равнище от $1841,95 в понеделник, паднаха с 0,5%, в резултат на новината за проблематичния старт на Prime Day. А след издание на разочароващите резултати на Netflix, скъпите бумаги на Amazon паднаха под $1800.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР