54-годишна китайка, доскоро популярна като филантроп и осиновител на цели

...
54-годишна китайка, доскоро популярна като филантроп и осиновител на цели
Коментари Харесай

Пратиха в затвора китайка, осиновила 118 деца

54-годишна китайка, до неотдавна известна като човеколюбец и осиновител на цели 118 деца, бе наказана на 20 години затвор, заяви Би Би Си.

Ли Янксиа бе открита за отговорна по обвиняване в изнудване, машинация, фалшификации и нарушение на публичния ред. Съдът ѝ присъди и санкция в размер на равностойността на 388 000 $.

В процеса обвинени бяха още 15 души, считани за нейни съучастници, включително сътрудникът ѝ.

Съдът откри, че Ли се е възпозлвала от въздействието на сиропиталището, с цел да прави закононарушенията, в които е упрекната, за огромни стопански облаги.

Приятелят на наказаната получи 12,5 година затвор и парична санкция по същите обвинявания. Останалите съучастници също отиват зад решетките и ще излежат присъди до 4 години.

Ли стана известна през 2006 година, откакто медиите описаха, че е осиновила десетки децата в родния си град У`ан - в провинцията Хъбей.

Пред публицисти тогава тя описа, че е разведена, а някогашният ѝ брачен партньор е продал сина им на трафиканти за 7000 юана. По думите ѝ съумяла да върне момчето си и тогава решила да оказва помощ и на други деца.

С годините Ли натрупала доста положение и станала една от най-богатите дами в провинцията.

През 1996 година купила минодобивна компания. Край мината виждала 5-6 годишно момиче, което постоянно било единствено. Научила, че е останало без родители и решила да го осинови. Това било първото дете, което взела под грижите си, а след това отворила сиропиталището.

През 2017 година там към този момент живеели 118 деца, а в това време против дамата заваляли сигнали за нарушавания. Някои от тях настояват, че е употребила децата и филантропската си активност за бизнес ползите си - карала да вземем за пример някои от децата да застават през багери на градежи, а след това изнудвала фирмите със фотосите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР