54-годишна жена е най-възрастната родилка в УМБАЛ Пловдив“ през 2019

...
54-годишна жена е най-възрастната родилка в УМБАЛ Пловдив“ през 2019
Коментари Харесай

54-годишна жена роди в УМБАЛ Пловдив

54-годишна жена е най-възрастната родилка в УМБАЛ „ Пловдив “ през 2019 година. Това заяви началникът на акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение доктор Венцислав Демирев. Днес там тържествено бе маркиран Денят на родилната помощ. 

Най-младата родилка е на 13 години, като е постъпила в здравното заведение едвам 13-годишна. Общо 713 са ражданията през миналата година, като от тях 293 са оперативни интервенции. Десет са ражданията, дали живот на близнаци и тризнаци. Нито един случай с родилки и бебета няма през предходната година в “УМБАЛ -Пловдив ". В родилното поделение работят 15 лекари и акушерки, които са постоянен екип, те са помогнали на 726 бебета да проплачат през 2019 година, а от началото на тази година – на още 36.

„ Българката към този момент ражда за първи път приблизително на 28 години, въпреки че ние имаме и 13-годишна родилка, като и 54-годишна. Щастливи сме, че и при тях всичко мина без проблеми и си отпътуваха по  живо, по крепко у дома с бебетата “, съобщи доктор Демирев. Той изми ритуално ръцете си, след което разчупи питата над главата си. Преброяването на частите сподели, че през 2020 в болничното заведение ще се раждат повече момчета.

Отец Теодосий и отец Петър, които всяка седмица служат в параклиса „ Св. Пантелеймон “ в лечебното заведение, отслужиха водосвет за здраве и благополучие на личния състав и пациентите.

Отец Петър напомни, че освен родилките, само че и медиците минават през доста премеждия, паники и терзания, до момента в който доведат всичко до добър и щастлив край, а отец Теодосий издаде, че третото и четвъртото дете на сътрудника му са родени в тази болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР