54-годишен участник в три телефонни измами в Белене е разкрит

...
54-годишен участник в три телефонни измами в Белене е разкрит
Коментари Харесай

Заловиха „муле“ в три телефонни измами за над 10 000 лв. в Белене

54-годишен участник в три телефонни измами в Белене е оголен от плевенски криминалисти и е спретнат зад решетки. Повдигнато му е обвиняване, а при разпитите той обяснил в детайли какво е било присъединяване му в измамите, заяви през днешния ден Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.
Разследването по случая почнало на 24 юни след постъпил сигнал от 71-годишна жена от Белене, че е била излъгана. Пенсионерката се хванала на най-използвания сюжет – нарушителите поискали от нея „ да спомага на полицията “ за залавяне на телефонни измамници. Жертвата повярвала и оставила на портата пред къщата си плик с 1 100 лева .
В същия ден и по същия метод била излъгана друга пенсионерка в крайдунавския град. Тя оставила в резервоар покрай дома си 1 630 лева и дебитна карта с изписан на нея пин код.
Измамниците траяли „ гастрола “ си в Белене и на 27 юни. В този ден по същата скица те прибрали от 70-годишна жена 7 600 лева, оставени в плик под скамейка на улицата.
При следствието криминалистите стигнали до 54-годишния мъж, който съгласно събраните доказателства е обикалял адресите на жертвите и е прибирал оставените пликове. Открити са част от паричните суми и  вещи, свързани с предмета на следствието, разясняват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР