54-годишен ром бе хванат в момент, докато гори отпадъци в

...
54-годишен ром бе хванат в момент, докато гори отпадъци в
Коментари Харесай

Ром подпали отпадъци в Марица, предизвика пожар

54-годишен ром бе заловен в миг, до момента в който гори боклуци в коритото на река Марица в Пловдив, оповестиха от общината.



Покрай боклуците пламнали и околните дървета.
Рибарят бе хванат от екип на Оперативна програма " Общинска защита " единствено ден, след като стартира взаимната акция на полицията и общинското дружество за инспекции за противозаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на боклуци.
 Община Пловдив
Нарушителят се опитвал да изгори автомобилни гуми, корда и пластмасови шишета . След като го заловили, чиновниците на „ Общинска защита “ почнали да гасят пожара, като съумели да го потушат по най-бързия метод, макар че употребявали подръчни средства.

„ Съставихме акт на нарушителя и известихме Трето районно ръководство на полицията “, описа шефът на Оперативна програма „ Общинска защита “ Димитър Палашев.-->
 Община Пловдив
„ Продължаваме интензивно със взаимната акцията за нелегално горене на битови боклуци. Ще вършим огледи и обиколки за противозаконни палежи и места, обособени като противозаконни сметища.

Радвам се, че нашите общи старания незабавно дават положителни резултат “, съобщи заместник-кметът Йордан Ставрев. Той прикани жителите да алармират институциите, в случай че видят сходни нарушавания.

Телефоните, на които хората могат да се обаждат, в случай че видят нередности, са: Пловдивски общински инспекторат – 032625650, 032/625660, 032/633323 ; „ Зелен телефон “ 6-111; както и на Регионална инспекция за опазване на околната среда на:  032/ 643 245.

При установени сходни закононарушения глобите са съгласно Наредбата за ръководство на отпадъците на Община Пловдив. Глобата за физически лица е от 300 лв. до 1000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица - от 1400 лв. до 4000 лв.. При наново нарушаване глобата е в двоен размер.
 Община Пловдив
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР