531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

...
531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни
Коментари Харесай

Вирусът у нас: Излекувани 37, заразени 531

531 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. По информация на Националния действен щаб денем са потвърдени още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите не престават да работят.

210 са лицата с доказан COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на умрелите е 20. Още сутринта от Националния действен щаб оповестиха за 49-годишен мъж, приет в болница в тежко положение в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, което е наложило да бъде интубиран, само че по-късно е умрял. По-късно през днешния ден две дами – на 75 година и на 60 година, с доказан COVID-19, са умряли в „ Пирогов “. Пациентката на 75 година е страдала от съпътстващи болести, измежду които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония. Жената на 60 година е страдала от чернодробна непълнота, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били сложени на апаратна вентилация, само че се е стигнало до летален излаз.

Министерството на здравеопазването изрича съболезнования на околните и фамилиите на умрелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР