530 лева за промивка на ухо е платило момче от

...
530 лева за промивка на ухо е платило момче от
Коментари Харесай

530 лева за промивка на ухо в Златни пясъци

530 лв. за промивка на ухо е платило момче от ЮАР на частен медицински център в курорта Златни пясъци за обзор и премахване на непознато тяло от ушния му канал, оповестява „ Дневник “. Фактурата за операциите и платената сума се популяризира във фейсбук и събира съществено отвращение.

Цената е образувана въз основата на няколко предоставени услуги: първичен обзор в часовете след 19 ч. – 170 лева, изписване на рецепта – 40 лева, промивка на ухо – 75 лева, премахване на непознато тяло от канала – 100 лева, използване на лекарство – 20 лева, и консумативи – 50 лева

„ А вие си мислихте, че чадърът по родното Черноморие е разкош! Дано не се постанова да пробвате медицинските услуги “, написа в коментар под фотографията с платената фактура в обществената мрежа.

От „ Дневник “ са се свързали с частния медицински център в курорта, откъдето обяснили, че това са цените, на които работят, и те са съобразени с останалите медицински центрове на територията на Златни пясъци. По-високите суми имали връзка и с разноските за личен състав, и с наемите, и с останалите медицински екипи. Това са цените ни, на всички места, още на входа, ясно написа на три езика, че това е частен център и работи против възнаграждение, ценоразписите също са ясно разлепени, обяснил шефът на центъра.

Според администрацията на центъра след това другарка на младежа видяла фактурата и направила проблем. Ние не работим със здравната каса, а страната не е поставила предели за активността ни, имаме всички права да желаяме такава сума, каквато сме пресметнали, обявиха още оттова. Освен това работели с разнообразни типове застрахователи и в случай че пациентите имали застраховка, те не давали нищо, а сумите се изплащали от застрахователите. В случая момчето имало застраховка, центърът нямал контракт с съответният осигурител, само че след връщането си в ЮАР щял да си получи парите.

Издали сме касов бон, всичко сме описали, имаме всички ценоразписи, даваме цялостна предварителна информация за цените, разясниха още един път от центъра. Допълниха, че на всеки хотел в курорта имало разлепена информация кой е най-близкият център и медицински екип, който работи със здравната каса.

Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ организира интензивни инспекции на територията на цялата страна, в това число и по Черноморието. Агенцията също по този начин се самосезира и по отношение на оповестени в медиите сигнали и изнесени изказвания на пациенти за случаи на нарушение условията на Закона за лечебните заведения при оказване на медицински услуги и тяхното възнаграждение, се споделя в известие на институцията, публикувано по-късно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР