53 процедури за набиране на проектни предложения на стойност близо

...
53 процедури за набиране на проектни предложения на стойност близо
Коментари Харесай

Милиарди европейско финансиране ще има и догодина

53 процедури за набиране на планови оферти на стойност близо 1,150 милиарда лв. ще бъдат оповестени през идната година по стратегиите, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове. Това оповестиха от държавната пресслужба след извършеното съвещание на Съвета за съгласуваност на ръководството на средствата от Европейски Съюз (СКУСЕС) към Министерския съвет, на което бяха признати индикативните годишни работни стратегии за 2019 година.
Към момента по стратегиите са оповестени 408 процедури за набиране на планови оферти на стойност 17,996 милиарда лв., контрактувани са над 14,5 милиарда лв. или над 62,5 % от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали над 25,3% от бюджета на всички стратегии или близо 6 милиарда лв..
Следващата година ще е изключително значима, акцентира вицепремиерът Томислав Дончев и разясни, че паралелно с осъществяването на сегашния програмен интервал, следващата година ще бъде стартирана подготовката за идващия. По думите му от извънредно значение за възстановяване на успеваемостта на европейските средства е да се обезпечи оптималната синергия както сред обособените стратегии, по този начин и във връзка с плануваните в тях процедури.
Индикативните годишни работни стратегии на Управляващите органи са качени в обществения модул на Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР