53-годишният Р.Р., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна

...
53-годишният Р.Р., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна
Коментари Харесай

Осъдиха шофьор, причинил в катастрофа край Варна смъртта на водач и тежки травми на майка с дете

53-годишният Р.Р., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, получи неоправдателна присъда от състав на Варненския областен съд, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна.

Наказанието " отнемане от независимост “ за период от три години, осъществяването на което се отсрочва с изпитателен период от пет години, за причиняване на гибел и две междинни телесни повреди по несъобразителност в пътен случай. Със правосъдния акт подсъдимият е лишен и от право да ръководи МПС за период от пет години. Той ще би трябвало да заплати направените по делото разходи, както и разноските за адвокатско заплащане, направени от частните обвинители.

Пътният случай станал на 7 юли 2019 година, към 19:30 часа, на основния път сред с. Старо Оряхово и гр. Провадия, на Т-образно кръстовище към с. Дъбравино. Правоспособният лидер Р.Р. не спазил наредбите на пътен знак " Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с преимущество “ и траял своето придвижване. Предприел маневра ляв завой по основния път и навлязъл в пътното платно, където в този миг се движел автомобил. Водачът му нямало по какъв начин да планува неочакваната и неправилна маневра на обвинения и двата автомобила се озовали един против различен. За да избегне удара мъжът, направил внезапна маневра наляво, навлизайки в лентата за насрещно придвижване, след което се върнал назад. Поради внезапните маневри автомобилът му поднесъл, блъснал се в защитната мантинела отдясно, след което се преобърнал по таван в равнищата край пътното платно.

Вследствие на пътно-транспортно произшествие, провокирано от дейностите на обвинения Р.Р., лидерът на втория автомобил умрял на място. Сериозно потърпевши също жена и малолетно момче, пътували в същата кола, които получили междинни телесни повреди.

Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР