53-годишният Макото Учида, дипломиран богослов от университета в Дошиша ще

...
53-годишният Макото Учида, дипломиран богослов от университета в Дошиша ще
Коментари Харесай

Богослов застана начело на Nissan

53-годишният Макото Учида, квалифициран богослов от университета в Дошиша ще е новият основен изпълнителен шеф на Nissan Motor Co. Учида ще работи дружно с Ашвани Гупта, който беше назначен за основен действен шеф, до момента в който Джун Секи, някогашен шеф на Nissan в Китай, ще стане заместник-главен действен шеф. Преди новото предопределение Учида ръководеше взаимното дружество на Nissan в Китай, считан от компанията за най-големия й пазар. Разтърсваният от кавги поради ареста на някогашния шеф Карлос Гон авто производител разчита на новия шеф да извърши огромно преструктуриране, да се оправи с влошаващите се облаги и да изглади обтегнатите връзки с Renault

Връзката на Nissan с френския им сътрудник в световния съюз с Mitsubishi Motors бе застрашена от ареста на Гон за финансови закононарушения, които той отхвърли. От друга страна, Учида е работил за Renault Samsung в Южна Корея, а и се употребява с доверието на Renault от години поради реализирано от него положително съдействие си с френския авто производител при взаимни поръчки.
Бордът на Nissan беше подложен на напън да избере нов водач в сериозен миг. Компанията регистрира най-ниските облаги от десетилетия и разгласи съкращения на 12 500 работни места. Сега Nissan се пробва да възвърне позициите си. Продажбите на коли понижават по целия свят, а новите технологии от самоуправляващите се коли до електрификацията притискат промишлеността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР