53-годишната преподавателка от пловдивската Професионална гимназия по кожени изделия и

...
53-годишната преподавателка от пловдивската Професионална гимназия по кожени изделия и
Коментари Харесай

Антонина хвърли микрофона и хвана показалката

53-годишната преподавателка от пловдивската Професионална гимназия по кожени произведения и текстил „ Д-р Иван Богоров “ Антонина Михайлова се е отказала от музикалната си кариера, с цел да стане будител и учител в школото. Своята история тя описа пред кореспондент на „ Марица “ на Традиционното ревю на институции и организации за обучение и образование на възрастни, което се организира през вчерашния ден в Цар-Симеоновата градина. Форумът е част от Националните дни за учене през целия живот.

След довеждане докрай са междинното си обучение Антонина била призната да учи за вокал в столичното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “. Паралелно с това тя имала опция да учи в Техникум по кожени произведения „ Димитър Данов “. Започнала с двете редом, само че постоянно усещала, че призванието е да стане преподавател.

„ Много неправилно е, в случай че някой ви каже, че взема решение да бъде преподавател или учи за преподавател. Това не е специалност, а предопределение. С това се раждаш и с това умираш. То те бута от вътрешната страна, идва от човешката душа “, описа разгорещено Михайлова.

След като приключила техникума, тя кандидатствала за възпитател, само че не била призната. По систематизиране била изпратена в един от столичните обувни фабрики като служащ. Там натрупва още умения и след време съумява да сбъдне фантазията си и застава пред черната дъска, с цел да въодушевява и учи младите.

„ Никога не е късно да се преквалифицираш и да следваш фантазията си, стига да знаеш какво искаш и да намериш своето предопределение и място в живота “, приключи историята си Михайлова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР