53-годишната Хуана Мунос от град Кадис в Испания живее в

...
53-годишната Хуана Мунос от град Кадис в Испания живее в
Коментари Харесай

Жена живее от 13 години в стъклена камера 

53-годишната Хуана Мунос от град Кадис в Испания живее в невероятна стъклена стая повече от 10 години. Жената станала отшелница заради ужасната си сензитивност към химикалите. Това значи, че Хуана е принудена да се защищава от контакти с всевъзможни нежелани обекти. В допълнение, тя е диагностицирана с фибромиалгия. Това рядко заболяване се характеризира с хронична мускулно-скелетна болежка. Членовете на семейство Мунос не могат да влязат в стъкленото помещение с височина 25 метра без специфични ограничения за отбрана. В името на здравето на самата жена контактите с членове тях са лимитирани. Хуана има две дъщери на възраст 26 и 29 години. И колкото й да си мечтае за това, не може да ги допре. Без нежни обятия, без целувки.

Дъщерите влизат в стъклената й клетка не повече от един път на шест месеца и даже тогава се постанова да преминат през специфична подготовка. През останалото време роднините поддържат връзка посредством стъкло. Всичко стартира преди 29 години. По това време брачният партньор на Хуана засажда нов вид картофи на имот покрай къщата. Когато те узрели и били приготвени и сервирани на фамилната софра, дамата едвам не умряла от алергична реакция. Красавица ослепя, следвайки рецепта от нета за варене на яйца В болничното заведение предписали на Хуана кортикостероиди. Оказало се, че верижната реакция на тялото към химикалите е провокирана от пестициди, с които били напръскани картофите. В болничното заведение Хуана траяла да се утежнява, а медикаментите не решили казуса. С течение на времето чувствителността към химикалите единствено се засилвала. Постепенно Хуана станала алергична към прахуляк, синтетични материи и козметика. Скоро това положение предизвикало фибромиалгия.

И в този момент дамата е принудена да се скрие от други хора в стъкления си затвор. Понякога тя употребява специфични кислородни маски. Всичко, за което мечтае, е да прегърне дъщерите и околните си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР