53-годишна туристка от Белене е загинала в Стара планина, а

...
53-годишна туристка от Белене е загинала в Стара планина, а
Коментари Харесай

Драмата е огромна: Разбра се коя е загиналата в Стара планина туристка

53-годишна туристка от Белене е починала в Стара планина, а мъж и жена са избавени с помощта на бързата реакция на чиновници от РУ-Казанлък и екип на Планинска избавителна работа.
Oколо 02:30 часа на телефон 112 е получен сигнал за трима изгубени туристи в региона към връх Триглав в Стара планина.
Създадена е нужната организация с мобилните оператори и Планинска избавителна работа. Екип спасители от Карлово с високопроходим автомобил съумяват да локализират лицата към 08:00 часа тази заран.
По първични данни става въпроса за мъж и две дами, едната жена е умряла. Спасените мъж и жена ще бъдат прегледани от медицински екип. По случая в РУ-Казанлък е стартирано досъдебно произвеждане.
Причината за гибелта към момента се обяснява. Тримата планинари са от Белене.
„ Обстановката е зимна. Горе 0 градуса беше тази заран със сняг и мъгла, гъста мъгла. Зимно време. Хора, внимавайте къде тръгвате и преценяйте си към този момент, денят е пай, маршрутите, да стигнете в точния момент живи и здрави. Времето се сменя за 5 минути.
Докато го гледаш и снимаш, след 5 минути цялостна мъгла и губиш ориентировка къде се намираш и оттова натам, в случай че нямаш средства за насочване – GPS или карти, си изгубен “, сподели пред Нова телевизия Матей Балтов от Планинската избавителна работа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР