53 бебета се родиха във Варна от въвеждането на извънредното

...
53 бебета се родиха във Варна от въвеждането на извънредното
Коментари Харесай

53 бебета се родиха във Варна от началото на извънредното положение

 53 бебета се родиха във Варна от въвеждането на изключителното състояние поради ковид. Това сподели изследване, направено от Медийна група " Черно море “. 

Във втората по величина и единствената отвън столицата Специализирана болница по акушерство, гинекология и неонатология във Варна новородените от 13 март до момента са 18, заяви шефът проф. доктор Емил Ковачев. Едно от тях се е появило на бял свят с втора степен на недоносеност и е под 2 кг. Болницата е с трето равнище на подготвеност по неонатология. 

За родилките се прави всичко допустимо престоят им да е в спокойна конюнктура. За тях и за личния състав са обезпечени нужните персонални защитни средства. Свижданията са неразрешени още от времето на грипната зараза, а в този момент и поради COVID-19, също и влизането на гости. 

Сградата е подложена на доста прецизен антисептичен режим, като всички влизащи в нея без изключение са подложени на безконтактно премерване на телесната температура. Ражданията се реализират в естествена конюнктура, одобряваме и незабавни случаи, в резюме реагираме при всички животозастрашаващи положения, сподели още проф. Ковачев. 

Той моли хората да не демонстрират суматоха и да съблюдават прецизно условията на здравните управляващи по отношение на заплахата от новия ковид. 

В МБАЛ " Света Анна “ новородените от 13 до 17 март са 23. Последните 2 бебета са девойки, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение. За родилките и медицинския личен състав на родилното поделение са обезпечени персонални защитни средства и храна.   

12 бебета са поели първата си глътка въздух в Медицински комплекс " Майчин дом “ във Варна, заяви шефът доктор Максим Яков. Работата в лечебното заведение е в естествен темп при спазването на непоколебим пропускателен режим. 

Дезинфекция се прави съвсем на всеки час, личният състав на входа с изключение на с маски разполага и с защитни очила. Лечебното заведение е осигурило за всички задоволително персонални защитни средства. Част от административния личен състав работи по график отдалечено съгласно условията на националния действен щаб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР