53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на

...
53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Караянчева в Баку: Стремежите на страните към бърз икономически растеж водят до намаляване на запасите от природни ресурси и изменение на климата

53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие е ориентирана към укрепването на икономическите връзки в района и насърчаването на ползотворния интерпарламентарен разговор. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си на церемонията по откриването на 53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на ПАЧИС.

Форумът се организира на 20 и 21 юни 2019 година в Азербайджан.



На 1 юли 2019 година Народното събрание на Република България ще поеме председателството на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие през идващите шест месеца.

Цвета Караянчева акцентира, че тематиката на форума за усилване на ролята на парламентите за повишение на устойчивата сила в района е колкото значима, толкоз и настояща. Свидетели сме на процеси в международен мащаб, при които стремежите на страните към реализиране на бърз стопански напредък водят до непрестанно понижаване на запасите от естествени запаси и изменение на климата, означи още ръководителят на Народното събрание. Това по думите й обуславя нуждата от приемането на нови политики, ориентирани към отворени, конкурентноспособни и екологично-ефективни производства, които да подкрепят устойчивото развиване на района.



В тези условия от националните парламенти се чака да продължат своята дейна активност в търсене на дейно съдействие в региона на устойчивата сила, водени от правилото, че това би могло да послужи като основа за изцяло активизиране на връзките сред страните, гарантиране на стабилността и повишение на устойчивата сила в необятния Черноморски район, добави Цвета Караянчева.

Тя приветства напъните на националните парламенти на държавите-членки на ПАЧИС по въвеждането на правилата на стабилно развиване на районно и национално равнище, както и процесите за тяхната институционализация посредством използването на другите запаси на ПАЧИС и на опциите, предоставени от европейските политики и принадлежности за нашия район.



Във форума вземат участие ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев, ръководителят на парламентарната Група за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид, заместник-ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Павел Христов и нейните членове Красимир Велчев, Николай Александров и Рамадан Аталай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР