53,6% от младите хора в София имат психологически проблеми, а

...
53,6% от младите хора в София имат психологически проблеми, а
Коментари Харесай

Половината млади софиянци имат психически проблеми и са жертва на агресия - slava.bg

53,6% от младежите в София имат психически проблеми, а всеки десети е с психическо заболяване, сочи научно проучване в гимназиите на столицата: оценка на психологичното здраве в учебните заведения.

Към тревожните данни се прибавя новото представително за милионния град социологическо изследване, част от плана Принципите на олимпизма против разединението, езика на омразата и зависимостите с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта по член 10 от Закона за хазарта.

Според него 77,2% от младежите на 15 – 29 години са очевидци на експанзия, а 50,12% - всеки ден или съвсем всеки ден. Само 48,24% признават, че самите те са били жертва на принуждение или експанзия. Още по-малко от интервюираните в теренно изявление лице в лице намират сили да споделят, че самите те са били нападателни или насилници – 41,12 на 100. Което е и обяснимо – това несъмнено не е влиятелен отговор на езика на социолозите.

Скритият % евентуално е доста по-голям и дава визия пред какъв голям проблем е изправено обществото, без да се води огромна и допустимо най-широка полемика по него и по какъв начин се възпитават подрастващите българи – в каква среда и с какви предстоящи от това последици.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР