528 публични събития са организирани от началото на 2019-та година

...
528 публични събития са организирани от началото на 2019-та година
Коментари Харесай

Над милион души станали част от Пловдив - Европейска столица на културата

528 обществени събития са проведени от началото на 2019-та година в границите на Пловдив – Европейска столица на културата. От тях безвъзмездни и със свободен достъп за публики са 376, а с заплатен вход – 152 събития. Това оповестиха от фондация " Пловдив 2019 " във връзка петата годишнина от спечелването на купата от града, която е през днешния ден. Броят на публиките на събитията с билети или стеснен вход от януари до август 2019 година надвишава 120 000 души, а общият брой фенове и участници в самодейността за първата половина на годината и летния сезон надвишава милион души.
Сред проведените събития най-вече а работилниците и образованията, следвани от събитията навън, концерти и музикални представления, театрални постановки и кино прожекции. Сред по-забележимите събития от фондацията открояват плановете по брега на река Марица, деянията в Тютюневия град, както и тези в квартал „ Капана “
През тези пет години в осъществяване на главните цели от програмата си фондацията е осъществила общо 30 плана в квартал „ Столипиново “, които включват 268 събития с присъединяване на 595 участници от ромската общественост. Още 7 плана с 53 събития и почти 700 участника са привлекли в присъединяване в културната стратегия другите етнически общности от града. Проявите в границите на Европейска столица на културата 2019 не са били лимитирани единствено в Пловдив, а са обхванали и общините Пазарджик, Карлово, Димитровград, Хасково, Чепеларе, Смолян, Девин, Борино, Рудозем, Златоград, Кърджали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР