520 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха

...
520 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха
Коментари Харесай

520 деца от Смолян бягаха от пл. България до пл. Свобода

520 деца от всички смолянски учебни заведения и детски градини участваха в лекоатлетическата щафета, която провежда Община Смолян по случай 106 години от Балканската война и Освобождението на Родопите.
Тази година в конкуренцията се включиха родители, възпитатели и учители. Стартът бе даден на площад „ България”, а финалът бе на площад „ Свобода”.

Преди началото на щафетата учениците уважиха именития военачалник полк. Владимир Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян.
Учениците пробягаха дистанцията сред двата площада и алегорично сляха тези две съкровени думи – „ България “ и „ Свобода “.
След края на надпреварата най-хубавите бяха наградени от зам.-кмета на Смолян Марияна Цекова. Първенците получиха медали, плакети и грамоти. Всички участници в щафетата получиха и лакомства от Община Смолян.
Основен уредник на спортното събитие е Община Смолян със съдействието на ОД на Министерство на вътрешните работи, РУО – Смолян.
Бяха наградени и спечелилите от математическото съревнование „ Стоян Попратилов”. То също е част от самодейностите, отдадени на празника на град Смолян и дава опция за изява на деца с гений в математиката като се разпространяват достиженията им пред обществеността.
Организатор на надпреварата е локалната администрация със съдействието на ОД на Министерство на вътрешните работи и РУО – Смолян, на Факултета по математика и информатика към ПУ „ Паисий Хилендарски “, на Научно-технически съюзи в Смолян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР