52 случая на Делта варианта на коронавируса от общо 54

...
52 случая на Делта варианта на коронавируса от общо 54
Коментари Харесай

96% от всички новозаразени в България са с варианта „Делта“

52 случая на Делта разновидността на ковид от общо 54 проби са открити при разбор в Националния център по заразни и паразитни заболявания, заяви Министерството на здравеопазването, представени от „ Дневник “. Така излиза, че 96% от новозаразените са с този вид на вируса.

Клиничните проби са взети от пациенти с ковид в интервала 6-20 юли от 11 области на страната.

Най-много случаи на Делта разновидността има открити в София - 12. В Русе са осем, до момента в който в Пазарджик и Плевен са по пет.

Днес се разбра, че в 14 области в страната заболеваемостта от COVID-19 се е нараснала двойно за седмица, само че остава ниска. Областите с най-голямо разпространяване са Бургас, Варна и София-град. Това сочат данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Те са към 1 август, а заболеваемостта се мери за интервал от 14 дни на 100 хиляди население.

Сравнение с данните от предходната седмица сочи, че заболеваемостта в област Бургас се е нараснала от 28 на 59 нови инфектирани на 100 хиляди население, във Варна и София-град надлежно от 21 на 40 нови инфектирани на 100 хиляди население и от 24 на 41 нови инфектирани на 100 хиляди население.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР