52% от българските младежи на възраст между 14 и 19

...
52% от българските младежи на възраст между 14 и 19
Коментари Харесай

Стряскаща статистика за това на какво са изложени децата ни в мрежата

52% от българските младежи на възраст сред 14 и 19 година са били изложени на извънредно наличие онлайн. Това демонстрира национално представително изследване, част от националната акция "Намери различен метод ", която има за цел да насърчи сериозното мислене и гражданската интензивност измежду младежите.

Проучването сочи, че към 30% от тях са попаднали на такова наличие по случайност.

Изследването, извършено измежду 1018 респонденти, се концентрира върху настройките измежду младежите във връзка с онлайн наличието, с което се сблъскват, както и факторите на въздействие при образуване на мнението им по значими публични въпроси. Основен акцент е до каква степен младежите са били изложени на извънредно наличие в онлайн пространството, приканващо към експанзия и ненавист против избрани публични групи, и по какъв начин биха се отнесли към сходен вид послания.

Родителите се нуждаят от препоръки за рисковете в интернет, сочи изследване

Резултатите демонстрират, че сред 12% и 16% от младежите утвърждават онлайн наличие, демонстриращо ненавист или експанзия. Данните демонстрират, че пасивното и безрезервно "консумиране " на подобен вид наличие е обвързвано с по-високи нива на утвърждение измежду младежите на апелите за принуждение или крайни дейности. Тези послания изместват фокуса от търсенето на решения на действителни публични проблеми, като водят до опълчване и поляризиране на публичното мнение, без справедлива и основана на обстоятелства полемика.

Целта на акцията "Намери различен метод " е да отговори на тези модерни провокации, показвайки позитивни образци и насърчавайки на практика умения за справяне с манипулативното наличие онлайн.

Тя цели да развие нужните умения на младежите за оценка на информация и различаване на извънредно наличие онлайн, както и обществените им умения и прочувствената им просветеност, тъй че те да поддържат връзка по-ефективно между тях макар разликите и да дискутират градивно и аргументирано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР