52% от българите няма да почиват тази зима. 31% ще

...
52% от българите няма да почиват тази зима. 31% ще
Коментари Харесай

Повече от половината българи няма да почиват тази зима

52% от българите няма да почиват тази зима. 31% ще предпочетат България, 4% - чужбина, а 13% считат да почиват и в България, и в чужбина.
Като цяло, българите считат, че туризмът у нас върви към по-добро - 68% поддържат това изказване, а 18% са на противоположното мнение.
Това са част от данните от постоянния експресен сондаж на " Галъп интернешънъл " по настоящи тематики.
Когато бъдат запитани кой пази потребителските ползи в курортните места, българите дават отговор без изненади – най-много отрасловата Комисия за отбрана на потребителите (40% от споменаванията).
Любопитното обаче е, че незабавно по-късно идват медиите (16%), 7% загатват неправителствените организации, а държавната администрация в лицето на отрасловите министерства, се загатва в 5% от случаите. С малко повече споменавания са правоохранителните органи, а 8% споделят, че никой не пази правата на потребителите. Българите очевидно са почнали да разпознават Комисията за отбрана на потребителите, като водеща инстанция към която биха се обърнали при ниско качество на туристическата услуга.
Това се удостоверява и от данните на общия въпрос към кого биха се обърнали българите, когато усещат потребителските си права нарушени, като цяло. 58% от пълнолетните българи избират Комисията за отбрана на потребителите, в случай че усетят нарушени права, при покупка на артикул или прилагане на услуга. Останалите видове администрация са обратно в отговорите, а малко по-напред в всеобщото схващане се подреждат правоохранителните органи (12%) и медиите (11%). Този вид отговори, несъмнено, съдържат прочут автоматизъм.
Сондажът е част от общоприетата изследователска стратегия на организацията и е извършен от 1 до 3 ноември посредством телефонно изявление измежду 805 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните. Ползвани са нормалните за сондаж закрити въпроси. Абсолютна оптималната неточност ± 3.5 при 50% дялове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР