52 нови случая на коронавирус са регистрирани в Гърция през

...
52 нови случая на коронавирус са регистрирани в Гърция през
Коментари Харесай

Заради почивка в Гърция: Румънци висят по опашки и плащат скъпо за тестове за коронавирус

52 нови случая на ковид са регистрирани в Гърция през последното денонощие. Така общият брой на доказаните случаи в страната доближи 4 279 души.
7 от новите случаи са регистрирани на входните пунктове на страната, уточни в ежедневния си отчет Националната организация за публично здраве. Още един пациент с COVID-19 е умрял, с което броят на жертвите набъбна с 203. Средната им възраст е 76 години. Осем пациенти остават интубирани. Общият брой на направените проби е 457 540.
Румънците, които отпътуват на отмора в Гърция, водят " същинска борба ", с цел да се запишат в някои от упълномощените центрове за тестване за ковид, оповестява телевизия Диджи24. Много от тях съумяват да се тестват след десетки позвънявания по телефона, а цената за цялото семейство се равнява на половината от цената на ваканцията. Освен това някои клиники имат свободни часове чак след месец, а други отхвърлят проби, тъй като са изчерпали запасите си от консумативи или не са обработили към този момент взетите проби, написа 24 часа. Някои хора са принудени да пътуват до друго обитаемо място, с цел да си създадат тест. Една от огромните клиники в Букурещ към този момент отхвърля да прави нови проби, а Болницата за инфекциозни заболявания в Крайова е със напълнен проект чак до септември или даже октомври, отбелязва малкия екран. Един тест за ковид коства сред 290 и 430 леи, което се равнява на 117 до 174 лв. според от времето за приемане на резултата и от клиниката. Така за едно четиричленно семейство, което желае да получи допустимо най-скоро резултатите, цената излиза близо 1700 леи или 688 лв..
Телевизията припомня, че от през днешния ден румънските и български туристи, идващи със аероплан в Гърция, са задължени да показват отрицателен тест за ковид, изработен най-много 72 часа преди влизането в страната. Същата мярка беше въведена на граничния пункт Кулата-Промахон от 15 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР