52-ма арестувани след масовите сбивания в събота и неделя в

...
52-ма арестувани след масовите сбивания в събота и неделя в
Коментари Харесай

52-ма задържани след масовите сбивания в село Розино

52-ма задържани след всеобщите сбивания в събота и неделя в карловското село Розино поради дългогодишна омраза сред два ромски клана. До момента има формирани три досъдебни производства - две за безчинство и едно за нелегално владеене на оръжие. В селото през днешния ден няма напрежение, само че засиленото полицейско наличие остава.

Хората в ромската махала на Розино са уплашени след погрома върху къщите и всеобщия пердах. Някои от ромите към този момент са се изселили от махалата.

Радка Иванова: Децата ми избягаха, двата ми сина стреляни с пушка, единият ми наследник опериран в Пловдив в болничното заведение с жена си, другият наследник с заболявания стрелян и го няма. Плашат ме, не ме пускат тука да пребивавам.
Шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив изясни, че става въпрос за дългогодишна омраза сред два ромски рода - Сребреви и Ескендерови. По думите му, към този момент в селото ще бъде основана приемна, с цел да се подсигурява непрекъснато полицейско наличие.

Старши комисар Атанас Илков, шеф на ОД на МВР-Пловдив: Имаме уверението на кмета на община Карлово, че тази седмица ще бъдат гласувани средства от общинския бюджет, с цел да изградим полицейска приемна в ромската махала в село Розино.
От Районна прокуратура Карлово споделиха, че арестуваните са на друга възраст и измежду тях има престъпно проявени.

Димитрина Шекерева, административен началник на Районна прокуратура - Карлово: До момента са осъществени 14 огледа и три претърсвания и изземвания, при които са били конфискувани огнестрелни оръжия, муниции.
Работата на полицията и прокуратурата продължава, с цел да се откри дали има и други съпричастни към тези закононарушения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР