52 души са загинали при катастрофи в Пловдивска област от

...
52 души са загинали при катастрофи в Пловдивска област от
Коментари Харесай

52 души са загинали при катастрофи в Пловдивска област от началото на 2019 г.

52 души са починали при произшествия в Пловдивска област от началото на годината до 15 ноември. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. През регистрирания интервал са регистрирани общо 734 пътни катастрофи с 952 ранени. В съпоставяне с предходната година, злополуките с травматизъм са с 92 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 16, както и при ранените – със 109.
Сред главните аргументи за пораждане на транспортни злополуки от бранш „ Пътна полиция “ се регистрират придвижване с несъобразена скорост, лишаване на преимущество, нахлуване в насрещно придвижване и излизане отвън пътното платно.
С резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации от 2005 година всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. На този ден се отдава и дължимото към хората, които оказват помощ при пътни произшествия – служители на реда, пожарникари, медици. По традиция в митрополитски храм „ Света Марина ” в Пловдив се отслужва панихида за душите и безконечен покой на починалите при произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР