51 случая до момента са доказаните с коронавирус, 48 от

...
51 случая до момента са доказаните с коронавирус, 48 от
Коментари Харесай

Още много тестове ще трябва да излязат, за да се види пълната картина с коронавируса в Доспат и Сърница

51 случая досега са потвърдените с ковид, 48 от позитивните са дами от град Сърница, съобщи пред БГНЕС ръководителят на Oбщинския спешен щаб в Доспат Красимир Горов.
Всички 51 открити с коронавирусна зараза са работещи във компания, произвеждаща играчки - за шоколадови яйца. Вчера следобяд 4 екипа на РЗИ-Смолян взеха проби и на контактните лица, като техните резултати би трябвало да излязат до края на днешния ден.
Общо взети са към 75 проби на контактни лица, а през днешния ден, 9 юни, продължава тестването и на други на контактни на болните, защото не всички са били известени и не са си били у дома, уточни Горов.
Той изясни, че 48 дами от инфектираните са от град Сърница, като всеки ден те пътуват и работят във фабриката за играчки. " Първият регистриран случай на ковид в Община Доспат е от 3 юни. Моментално след неговото вписване всички лекари и членове на спешния щаб започнаха съответните ограничения. Този първи случай е на жена, приета в болница в болничното заведение в Гоце Делчев. Нейните близки са изследвани и те са с негативен тест ", сподели Горов.
По публична информация на РЗИ Смолян, болестта най-вероятно идва от Сърница, където преди този момент към този момент е записано огнище на COVID0-19.
Красимир Горов напомни, че от през вчерашния ден, с решение на спешния щаб и заповед на кмета, са въведени спомагателни по-строги противоепидемични ограничения.
" Затварят се още веднъж детски градини, читалища, спортни площадки, басейни, къмпинги. Задължителни са защитните маски, както на закрито, по този начин и навън. Всички ограничения са ориентирани към ограничение на обществените контакти на популацията, с цел да може да се локализира болестта и да няма повече заболели ", уточни Горов.
На въпрос дали е допустима цялостна обсада на Доспат, Горов изрази вяра да не се стига до там. " Това е краен вид. Според мен няма място за терзание. Всички с позитивен тест са в доста положително общо положение. От тях няма лежащо заболели ", посочи той.
Още: " Пик на инфектирани с ковид в България, в това число зам.-министър, картината по света е неприятна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР