51 са положителните проби в Доспат, като така Общината се

...
51 са положителните проби в Доспат, като така Общината се
Коментари Харесай

Най-много от заразените в Община Доспат са в село Барутин

51 са позитивните проби в Доспат, като по този начин Общината се трансформира в огнище на страната.

До късно нощес представители на РЗИ Смолян вършиха проби на контактните лица в града. Днес ще продължат проучванията за ковид в селата от общината.

Предприятието в Доспат е повода за новия взрив на COVID-19 у нас

Най-засегнато измежду тях е село Барутин, където има 16 инфектирани служащи от завода за играчки в Доспат. Предприятието остава затворено.

В града няма въведени КПП-та, само че със заповед на кмета носенето на маски навън и закрито е наложително. Забраняват се и събиранията на повече от двама души, затворени са читалища, детски градини и площадки. На този стадий няма промени в автобусния превоз сред обитаемоте места.

"Аз мисля, че тези ограничения, които Кризисният щаб взе през вчерашния ден на свое изключително съвещание, са задоволителни на този стадий и това ще даде своите резултати. Всички ограничения са ориентирани към ограничение на обществените контакти с хората, локализиране на болестта, карантиниране на болните. Не считам, че трябват по-строги ограничения ", сподели пред Българска национална телевизия Красимир Горов, ръководител на Общинския спешен щаб - Доспат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР