51 килограма хероин на стойност по цени на съдопроизводството между

...
51 килограма хероин на стойност по цени на съдопроизводството между
Коментари Харесай

Задържаха 51 килограма хероин на ГКПП Лесово

51 кг хероин на стойност по цени на съдопроизводството сред 4 и 6 млн.лева беше открит при инспекция на влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " рейс. Това стана ясно по време на брифинг, който се организира през днешния ден (02.03.2020 г.) в Ямбол с присъединяване на Дойчин Дойчев - и.ф. административен началник на Окръжна прокуратура-Ямбол, Георги Георгиев, основен шеф на Групово дело “Митническо разузнаване и следствие “ в Агенция „ Митници “ и комисар Иван Русев, зам.- шеф на ОДМВР - Ямбол.

51 кг хероин задържаха митнически чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция на влизащ в страната рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция към България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". На 29.02.2020 година, към 12.30 часа, въз основа на сработил рисков профил, рейсът е отклонен за пролъчване с рентген, при което митническите чиновници забелязали необикновена компактност под крайните седалки на рейса. При последвала щателна инспекция митническите чиновници откриват, че на това място в пода на транспортното средство е построен тайник с две обособени гнезда, цялостни с пакети, увити в зелено тиксо. При полеви наркотест е открито, че пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което реагира на хероин. Открити са общо 100 пакета с общо тегло към 51 кг.

Автобусът е пътувал по постоянната линия Истанбул – Силистра, а тайникът е направен извънредно професионално, изясни пред публицисти основният шеф на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ Георги Георгиев. Той добави, че през последните месеци има засилен надзор на рейсовете, както и акцентира, че рейсът е отклонен въз основа на сработил рисков профил.
Стойността на открития хероин е сред 4 и 6 милиона лв.. По предварителни данни честотата му е висока, само че следва да бъде осъществена експертиза на наркотичното вещество. Автобусът е конфискуван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР