51-годишният шофьор на камион, който предизвика тежката катастрофа в Айтос,

...
51-годишният шофьор на камион, който предизвика тежката катастрофа в Айтос,
Коментари Харесай

Шофьорът на камион, окървавил Айтос, е с положителна проба за метамфетамин

51-годишният водач на камион, който провокира тежката злополука в Айтос, при която почина жена, е с позитивна проба за опиати. Това заяви пред публицисти шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

 Камион се заби в чакащи на алено коли, млада жена почина в пламъците, има още потърпевши Виж още

Инцидентът стана към 12.40 ч. през днешния ден на ул. " Хаджи Димитър ".

" В продължение на близо 2 километра водачът на камион " ДАФ ", с бургаска регистрация, който е бил претрупан със зърно е блъснал общо 12 автомобила, в това число микробуси. Шестима общо са потърпевшите, а една 28-годишна жена е починала ", посочи Калоянов.

Шефът на бургаската полиция сподели още, че причина за злополуката е високата скорост, с която се е движел лидерът на тежкотоварния автомобил. Експертиза ще покаже с каква скорост тъкмо се е движел.

Пробата за опиати на 51-годишния мъж е дала позитивен резултат за метамфетамин и негативна за алкохол.

Всички потърпевши са превозени в УМБАЛ-Бургас, като са настанени в интензивно поделение с разнообразни по степен и тип контузии. Най-тежко е положението на 35-годишна бременна жена, като лекарите се борят за бебето й.

В лечебното заведение е и водачът на камиона, който е с пострадвания в гръдния панер. Той ще бъде настанен в хирургията под полицейска защита.

Разследването следи и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който също дойде на място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР