51 държави, включително всички страни членки на ЕС, обещаха да

...
51 държави, включително всички страни членки на ЕС, обещаха да
Коментари Харесай

51 държави обещаха да подкрепят световна рамка за киберсигурност

51 страни, в това число всички страни членки на Европейски Съюз, дадоха обещание да поддържат ново интернационално съглашение , което да откри стандартите за кибероръжия и потреблението на интернет, разгласи френското държавно управление, представено от Агенция Франс Прес.

Страните се подписаха под по този начин наречения документ " Париж приканва за доверие и сигурност в киберпространството " - опит за начало на международни договаряния.

Китай, Русия и Съединени американски щати не се подписаха под обещанието, което отразява съпротивата им против установяването на стандарти при потреблението на кибероръжия, които се трансформират в съществена част в актуалната война.

" Нуждаем се от правила, с цел да избегнем война в киберпространството , която би била пагубна ", акцентира френският външен министър Жан-Ив льо Дриан.

Поддръжници на концепцията приканват за " Женевска спогодба в цифровата сфера ", като се има поради женевските конвенции, които дефинират стандартите при водене на война.

Нова интернационална норма също ще помогне да се дефинира по кое време страна е виновна за хакерска атака и по кое време страна може да оправдае предприемането на реципрочни дейности.

Смята се, че десетки страни са създали нападателни кибероръжия.

Текстът на документа беше показан от френския президент Еманюел Макрон при откриването на Форума за ръководство на интернет (IGF) в Париж. Под него са се подписали също 93 цивилен организации и 218 компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР