5000 случая на военни престъпления разследват в Украйна. Русия продължава

...
5000 случая на военни престъпления разследват в Украйна. Русия продължава
Коментари Харесай

Разследват Русия за 5000 военни престъпления в Украйна

5000 случая на военни закононарушения проверяват в Украйна. Русия продължава да отхвърля присъединяване си в сходни действия.

Междувременно стана ясно, че нов пакет от наказания ще удари Кремъл поради нашествието, почнала на 24 февруари.

Ето и най-важното в 42-рия ден на войната в Украйна:

Украинският президент Володимир Зеленски прочете пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации лист с хипотетичните военни закононарушения, осъществени от Русия от началото на войната. Москва продължава да отхвърля присъединяване си и нейният дипломат в Организация на обединените нации неведнъж отхвърли изказванията за открити тела по улиците в Буча.

Испания стана последният член на Европейски Съюз, който разгласи експулсирането на съветски дипломати след световната реакция от случилото се в Буча.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Русия евентуално ще стартира нова атака в Източен Донбас през идващите няколко седмици.

Съединени американски щати дадоха обещание още 100 милиона $ за доставки на оръжие за Украйна, като споделиха, че парите ще отидат за противоброневи ракети Javelin.

Европейската комисия предложи нов кръг от наказания против Русия, в това число възбрана за импорт на въглища. Очаква се Съединени американски щати също да удължат своите наказания в сряда, като съгласно известията двете дъщери на президента Владимир Путин и най-голямата съветска банка ще бъдат наранени.

Над 7.1 млн. души са разселени от Украйна от началото на нашествието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР