5000 лева глоба за пушене на цигара в условия на

...
5000 лева глоба за пушене на цигара в условия на
Коментари Харесай

5000 лева глоба, защото пушиш до река Марица

5000 лв. санкция за пушене на цигара в условия на изключително състояние поради ковид – това се е случило на Любомир Яньов от Пловдив, който описа историята си пред Нова телевизия.
Всъщност мъжът е решил да пуши пред кооперацията си, само че там има здравно заведение и имало няколко души пред входа. Но тъй като не желал да пречи с тютюневия пушек и да има скупчване на хора, Любомир пресякъл улицата и застанал на моста на река Марица насреща, който де факто се намира в зелена повърхност. Дошъл обаче граждански служител на реда и го помолил да пристигна да патрулката – и там му написали акт за 5000 лв..
Припомняме, че санкцията е по Закона за здравето – член 209а. Пейките в зелената повърхност са маркирани с ленти.
Любомир твърди и, че до момента в който бил при патрулката, жена пристигнала и от думите ѝ станало ясно, че наподобява и тя е санкционирана – тъй като отишла да си хвърли боклука и „ да глътне въздух ” при реката. А до момента в който Нова телевизия разказваше историята, по алеята на „ парка ” мина тичаща млада жена.
Вчера, 5 април, на правната комисия в Народното събрание беше решено санкциите по този текст да бъдат свалени – 300 лв. при първо нарушаване и 1000 лв. при второ.
Още: " Оптимистични вести от Италия за ковид, само че като цяло по света ситуацията е тежко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР