500 пътници бяха спасени при зрелищната спасителна операция край Норвегия.

...
500 пътници бяха спасени при зрелищната спасителна операция край Норвегия.
Коментари Харесай

Успешна мисия: Спасиха 500-те пътници от круизния кораб край Норвегия

500 пасажери бяха избавени при зрелищната избавителна интервенция край Норвегия. След съвсем денонощие в бурното море, круизният транспортен съд " Вайкинг Скай " съумя да потегли към близкото пристанище. На борда не е имало българи, оповестиха от Външното ни министерство. Повечето от пасажерите са възрастни туристи от Англия и Съединени американски щати. 20 от пасажерите са полуличи пострадвания. Някои са настанени в лечебни заведения.

 © БГНЕС
8-метрови талази и вятър със скорост 70 км в час трансфораха пътешествието на пасажерите от " Вайкинг Скай " в призрачен сън. По-малко от 100 м деляли корабът от скалите, когато моторите отказали. Екипажът обаче, съумял да пусне котва и да извика помощ.

В някои отделения нахлула вода. Пътниците били отведени в безвредните зони в очакване на спасители. До цялостна евакуация не се стигнало поради неприятното време. Цяла нощ хеликоптери транспортираха пасажери.

До сутринта бяха евакуирани към 500 души. Още 800 останаха да чакат. По обяд екипажът задейства три от четирите мотора и корабът потегли към сушата.
 Успешно завърши избавителната интервенция на круизния транспортен съд Успешно завърши избавителната интервенция на круизния транспортен съд
Близо 400 души са евакуирани от круизния транспортен съд, който аварира край западния бряг на Норвегия. В момента на случая на кораба е имало повече от 1300...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР