500 кг от заразената с бактерия пушена скумрия са стигнали

...
500 кг от заразената с бактерия пушена скумрия са стигнали
Коментари Харесай

Внимание! 500 кг от заразената риба е стигнала до потребителите у нас

500 кг от инфектираната с бактерия пушена скумрия са стигнали до потребителите у нас, заяви за Би Ти Ви доктор Кремена Стоева, шеф отдел „ Контрол по храните” в Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Вчера организацията разгласи, че изтегля над 250 кг риба, в която е открито съществуване на листерия.

Пратката е от Румъния. Продуктът е открит при инспекция на организацията, а болестта е открита посредством взета проба. Рибата е била публикувана в комерсиална мрежа на територията на страната.

Гражданите, закупили този артикул, могат да го върнат в магазините, откъдето изтеглянето ще продължи. Рибата е пушена скумрия във вакуумна опаковка, създадена от „ Ocean Fish” –
Румъния, с партиден № L 12.11.2019.

Бактерията листерия е заразна за хората и предизвиква болестта листериоза. Симптомите са общо неразположение – висока температура, главоболие, световъртеж, посочи доктор Стоева. При всички случаи хората би трябвало да потърсят лекарска помощ, в случай че са яли от инфектираната риба и имат сходни признаци, поучават медици.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР