500 хиляди лева ще отпусне Министерски съвет за изкупуването на

...
500 хиляди лева ще отпусне Министерски съвет за изкупуването на
Коментари Харесай

Отпускат половин милион лева за изкупуване на улици в района на Агробиохим край Стара Загора

500 хиляди лв. ще отпусне Министерски съвет за изкупуването на 83 декара улична мрежа на територията на някогашния химически цех “Агробиохим ”. Това стана ясно през днешния ден по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Стара Загора.
„ Улиците тук са частни след разпадането на предприятието. Това затруднява вложителите, които работят, а това са над 80 компании “, изясни кметът Живко Тодоров.
По време на срещата с премиера и част от хората, работещи във компаниите на територията на някогашния азотно-торов цех (АТЗ), Тодоров акцентира, че свободните площи в региона са 1500 декара. Заради частната благосъстоятелност на пътищата, бизнесът е изнудван с такси за връзки и за потребление на инфраструктурата на предприятието и не са вложили в произвеждане
„ На идващото съвещание на общинския съвет ще бъде гласувано това придобиване, с цел да може да стартираме възстановяване на инфраструктурата, ВиК  мрежата, електричеството “, обясни още кметът Тодоров и добави, че дълготрайната цел на управлението на община Стара Загора е да се разшири регулацията на града, което освен ще донесе спомагателни средства в общинския бюджет, а и повече благоприятни условия пред вложителите.
„ Парадоксално е да бъде приватизирано едно такова дружество, а улиците му да останат частна благосъстоятелност. Бизнесът има потребност от терени. Немислимо е в центъра на България да има толкоз свободно пространство, което да не бъде употребявано. При състояние че в нашата страна има от ден на ден фабрики, произвеждане и то високотехнологично, което има нужда от разширение “, сподели министър председателят Бойко Борисов. Той добави, че в България компаниите, които основават артикули с висока добавена стойност, се усилват. Според него ползата към страната пораства поради съзнателните и положителни служащи и мениджъри. “Колкото повече предприятия има, толкоз по-добри ще бъдат и заплатите, и изискванията “, сподели още министър председателят.
Обиколка на терена и на новострояща се индустриална постройка обиколи територията на някогашния АТЗ дружно с кмета Живко Тодоров, заместниците му Йордан Николов и инж. Янчо Калоянов, народните представители Емил Христов, Маноил Манев и Радостин Танев, общински съветници, изпълнителния шеф на Индустриална зона „ Загоре “ Радослав Танев и представители на компании, които реализират активност на територията на бившето дружество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР