50% увеличение на хоспитализираните с коронавирус в Белгия в сравнение

...
50% увеличение на хоспитализираните с коронавирус в Белгия в сравнение
Коментари Харесай

50% увеличение на хоспитализираните с коронавирус в Белгия

50% нарастване на приетите в болница с ковид в Белгия спрямо ден по-рано , оповестява сътрудник на " Гардиън " в Брюксел.

Белгия регистрира доста покачване на признатите в болница хора с ковид , до момента в който специалисти предизвестяват, че към момента страната не е достигнала пика.
 В Белгия създадоха нов 15-минутен тест за ковид
В Белгия създадоха нов 15-минутен тест за ковид

При тестване през предходната седмица с 250 души е открито, че новият тест е удостоверил позитивни проби за ковид при 7 от 10 пациенти

На ежедневния брифинг белгийският федерален спешен щаб разгласи, че 434 души са признати в болница през последните 24 часа, което е с 50% нарастване по отношение на ден по-рано. Предните два дни имаше спад на приетите в болница.

В момента в страната има 4937 души с ковид - нарастване с 668 за последните 24 часа . Починали са още 56 души, с които общо стават 178 души.
 Случаите на ковид в Австрия, Белгия и Чехия се усилиха
Случаите на ковид в Австрия, Белгия и Чехия се усилиха

Към тази заран Австрия е удостоверила нови 875 случая

Говорител на спешния щаб разяснява, че нарастването на приетите в болница е огромно.

" Ясно е, че ние не сме достигнали пика на епидемията ", сподели той и добави, че е значимо ограниченията да останат в действие. Говорителят прикани хората да не носят медицински маски на улицата , защото това дава " подправено усещане за отбрана ", защото хората не са толкоз старателни при миенето на ръцете.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 375 000 доказани случая, а умрелите са над 16 300. Регистрирани са случаи в 195 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 425 000 случая и към 19 000 умряли в 170 страни, 109 000 души са се възстановили.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР