50 служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи

...
50 служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

50 служители на старозагорската дирекция с награди за професионалния празник на МВР

50 чиновници на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) в Стара Загора са наградени за реализирани високи резултати и съответен принос в активността по запазване на публичния ред и противодействието на престъпността във връзка професионалния празник на министерството Министерство на вътрешните работи - 5 юли.
Наградите бяха връчени само че малко празненство за празника през вчерашния ден в постройката на дирекцията. С “ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи ” - ІІ степен , за трайни високи резултати, проявена разпоредителност и професионализъм при осъществяване на служебните отговорности със заповед на вътрешния министър Младен Маринов че награден комисар Илиян Илиев, шеф на отдел “Охранителна полиция ” при ОДМВР - Стара Загора. Наградата му връчи шефът на старозагорската дирекция старши комисар Стоян Стоянов. С “Писмена хвалба ” за реализирани високи резултати и проявени разпоредителност и професионализъм при осъществяването на служебните задания със заповед на основен комисар Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, е награден началникът на Районно ръководство (РУ) - Чирпан, основен контрольор Красимир Христов.
30 чиновници на дирекцията са с Писмена хвалба ” от шефа на ОДМВР - Стара Загора, а 19 чиновници на Второ районно управление (на МВР) - Стара Загора, и на районно управление (на МВР) - Казанлък, са наградени със същото отличие от началниците на ръководствата.
Приветствие за празника насочи  директорите на ОДМВР - Стара Загора, старши комисар Стоян Стоянов и на  РД ПБЗН комисар Стоян Колев, които благодариха на чиновниците за високите професионални триумфи и за потвърдения им професионализъм при ежедневното осъществяване на виновните им задания в интерес на обществото и пожелаха  здраве на тях и на фамилиите им. За празника се организира и обичайният шампионат по футбол за чиновници на Министерство на вътрешните работи. В него участваха тимове от старозагорската регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, районни  управления в района и Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РД ПБЗН). На дребния край сред Първо районно управление (на МВР) - Стара Загора, и районно управление (на МВР) - Чирпан, старозагорци съумяха да се наложат и заеха третото място в шампионата. Във финалната среща, след еднакъв резултат 3:3 в постоянното време, след осъществяване на дузпи първото място зае тимът на РД ПБЗН - Стара Загора, а тимът  на ОДМВР - Стара Загора, остана на и второ място в шампионата. ОДМВР - Стара Загора, е правоприемник на основаната през 1879 година Окръжна полицейска ревизия в града. През 1934-та тя става регионална полицейска ревизия, която се е оглавявало от регионален полицейски контрольор. През 1938 година инспекцията става ръководство, в което действат три служби - “Държавна сигурност ”, “Криминална ” и   “Административна ”. По време на Втората международна война за битка със спекулата е основана и стопанска група.
Днес Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, като структурно звено на  продължава да извършва главните задания по противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред, отбрана на правата и свободите на жителите, запазване на живота, здравето и имуществото им и следствие на закононарушения на територията на Старозагорска област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР