50 процента от обслужващия персонал на Албена“ АД са чужденци

...
50 процента от обслужващия персонал на Албена“ АД са чужденци
Коментари Харесай

1250 от обслужващия персонал на Албена са чужденци

„ 50 % от обслужващия личен състав на „ Албена “ АД са чужденци – от Украйна и Бесарабия, главно. На 1 юли идват 50 виетнамци. Те работят със възнаграждение, равно с българите, другояче трябваше да затворим една трета от курорта “ – сподели изпълнителният шеф Красимир Станев.

Чужденците работят в ресторанта, в кухнята, в комерсиалната зала, като камериерки, общи служащи, озеленители. Според Станев, през идващите години най-малко 50 % от личния състав на „ Албена “, който е от 2500 души, ще бъдат чужденци. „ Предвиждаме специфични визити за търсене на служащи в други страни – Филипини, Азия, Турция “ - добави той.

„ Очаквам спокоен, прекрасен сезон.

Заетостите са по-добри от м.г. Вече от няколко години се постановиха немските туристи като най-многобройната група, по-късно идва Скандинавия. Има доста туристи от Полша, Франция, както българи и румънци. За втора година руснаците понижават “ – прави статистика Станев. Според него, поради слабата турска лира, руснаците могат да получат повече услуги в курортите в южната ни съседка.

Той показва като огромен проблем, че доста руснаци си купиха жилища по Черноморието, които отдават чартърен, за което не заплащат налози. Но това убягва на българското законодателство – безапелационен е специалистът.

Неконтролируемият звук е спънка за развиването на туризма – е склонен с вицепремиера Валери Симеонов Станев. „ Преди години в Приморско потвърдена дългогодишна френска компания сътрудник „ Клуб 3000 “ напусна курорта поради шума и повече не се е върнала “ – напомня той.

За 2019г „ Албена “ е оповестена за европейски състезателен курорт. Според програмата на комплекса, приходите от спорт, които в този момент са 7 %, през идващите няколко години би трябвало да стигнат 15 %.

На годишното заседание на акционерите на „ Албена “ АД беше доказан дивидентът от 70 стотинки на акция, беше избран отново и Съветът на шефовете за нов петгодишен мандат. За м.г. облагата на сдружение е била 18 млн. лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР