50 млн. лв. годишно се изплащат от бизнеса като обезщетения

...
50 млн. лв. годишно се изплащат от бизнеса като обезщетения
Коментари Харесай

АИКБ: Първите 3 дни от болничния да са за сметка на служителя

50 млн. лева годишно се изплащат от бизнеса като компенсации за подправени болнични листове. Още 150 млн. лева се изплащат от Националния застрахователен институт. За последните три години у нас са открити повече от 10 000 нарушавания, свързани с издаването на подправени болнични. Това сочат данни на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). В петък работодателската организация е хазаин на полемика по казуса, на която е поканен и основният прокурор Сотир Цацаров, оповестява БГНЕС.
Според АИКБ решение на казуса с подправените болнични би трябвало да се търси в това най-малко първите три дни от болничния да са за сметка на служащия, по образеца на редица европейски страни, в които не се заплащат от 1 до 7 дни.
„ С 30% да вземем за пример нарастват болничните в петък, в случай че в четвъртък е народен празник “, стимулира се ръководителят на асоциацията Васил Велев и акцентира, че по този начин хазната се ощетява с към 400 млн. лв. годишно. „ Това в действителност е кражба. Този, който симулира болест, а в това време е на плажа или пък си прибира овощната градина, той краде от сътрудниците си “, добави Велев, представен от БНР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР