50 млади оперни певци се бориха за честа да излязат

...
50 млади оперни певци се бориха за честа да излязат
Коментари Харесай

Соня Йончева избра Божидар Божкилов за концерта в Пловдив


50 млади оперни артисти се бориха за честа да излязат на сцена със международното сопрано в Античния спектакъл

Оперната прима Соня Йончева избра младия бас Божидар Божкилов /26 г./ измежду 50 участника в състезанието, който тя разгласи в края на месец юни. Певицата има предпочитание да стартира пред публиката млад български реализатор.

На 25 август те дружно ще се качат на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Божидар ще извърши обичаната си песен на крал Филип II от четвърто деяние на операта " Дон Карлос " - " Ella giammai m`amo ". Той е първа година специализант в Accademia Teatro alla Scala и към този момент работи в фамозната Ла Скала в Милано.

„ Божидар се наложи като победител от първия миг, поради извънредно красивия си тембър, много добра благозвучност и доста положително и умерено наличие на сцената. Той е единствено на 26 години и считам, че му следва доста добра кариера. Нямам самообладание да го показва в нашия концерт! ", сподели Йончева за избора на младия бас.

„ Безкрайно благодаря за гласуваното доверие към мен и вниманието към новото потомство български оперни артисти. За всеки един от нас, щастието би било извънредно да застанем до Вас на родна сцена ", отвърна Божкилов на жеста, който световноизвестната българска певица прави към новото потомство оперни актьори.



" Първо бях доста поласкана да получа повече от 50 досиета с претенденти от цялата страна! Изборът беше доста сложен, в България има невероятни оперни гении. От всичките претенденти към седем ми направиха доста мощно усещане, сред които едно момиче на 18 години от София и момче от Пловдив - баритон. Възрастовата граница на участниците в състезанието беше от 13 до 45 години ", сподели Йончева, която след серия сполучливи концерти в Италия на 19 август ще има Гала с ренесансов репертоар на фестивала в Залцбург, който тази година макар пандемията отбелязва своя 100 годишен празник.

Веднага след Австрия Йончева идва за няколко дни в родния си град Пловдив за спектакъла „ Завръщане " на 25 август на сцената на Античния спектакъл.

Соня ще извърши арии от фамозни опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени творби на Верди, Пучини, Маскани, както и осъществяване - изненада, квалифицирано особено за българската аудитория.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния спектакъл в гр. Пловдив на 25 август на цени от 40 до 120 лева към момента могат да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или намясто в офис мрежата на EasyPay.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР